fredag, december 15, 2006

AgilityForum ligger uppe igen!

För ca en timme slocknade AgilityForum men ligger nu uppe igen. Ett resellerkonto "arabserver..." hade fått rootaccess till WHM. WHM är den kontrollpanel Wopsa (webbhotellet där AgilityForum ligger) använder för att installera och ta bort konton. Det styrs via cpanel.

Denna reseller hade tagit bort AgilityForums + 12 andra konton på servern!!! Detta är extremt allvarligt och vad Wopsa snabbt kan se så finns det en bugg i cpanel (har funnits) som skulle vara fixat redan. Detta kunde göra en massa saker och därför uppgraderade Wopsa cpanel så fort detta kom ut av cpanel. Uppenbarligen finns det något fel fortfarande. Resellerkontot som gjort detta har Wopsa stängt ned tillsvidare. Backup är från den 12/12-2006 så tyvärr har konton (registreringar), trådar och inlägg efter det datumet försvunnit!

De som registrerat sig efter den 12/12 existerar alltså inte längre. Inte heller alla de trådar, inlägg och bilder som lagts in. Självklart kan alla registrera om sig på nytt.

Jag beklagar detta och är förtvivlad över att det finns folk som vill förstöra för andra. Tyvärr kan man inte göra så mycket åt det. Tur att vi hade en backup annars hade inte AgilityForum existerat längre. Jag hoppas att ägarna till de 12 andra kontona hade backup på sina.

Uppdaterar denna post när jag vet mer.

Inga kommentarer: