söndag, november 11, 2007

Gör vad som krävs

Alla metoder som kan förhindra dödsskjutningar på skolor är välkomna av mig. Även de metoder som kan verka väl drastiska. Nu har det spårat ut helt och hållet. Det hemska är att våldet även nått inpå våra knutar i Sverige. Vi får väl hoppas att de ansvariga för svenska skolor liksom de i USA tar saken på allvar nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror dock man med absolut största försiktighet ska ta itu med detta problemet från grunden.
Våld föder våld och jag tror inte att metalldetektorer och inhägnade skolor får människsynen att öka varken för barn eller vuxna!

Tutte i blåbärsskogen sa...

Jag har skrivit om detta för ganska länge sedan och fick på fan i det inlägget.

Många tyckte att man inte skulle gå för hårt fram med metalldetektorer,staket,ID och så. Men frågan är vad alternativet är. Jag skulle då vilja att mina kommande barnbarn gick i en säker skola... även om de skulle behöva gå igenom en detektor och köra ett ID-kort genom en maskin som visar upp att den som drar kortet stämmer mot bilden på TV-skärmen. Vakter/vaktmästare har koll.

Tyvärr tror jag att det inte dröjer förrän det händer här i Sverige. Många svenskar är i mina ögon alldeles för naiva.

/Mamselamsen

Tutte i blåbärsskogen sa...

Anonym: Människosynen lär nog inte bli ändrad.... men människor överlever.

/Mamselamsen

G.E-Online sa...

Metalldetektorer upptäcker i alla fall vapen. Sedan ser jag inget våld i att leta vapen..eller har jag fel? Jag håller faktiskt med Mamselamsen att svenskar är alldeles för naiva och det inom många olika områden. Äh vad fan, jag håller med om allt den personen skriver. Det viktigaste är att ingen ska behöva mördas på sin skola!! Gör vad som krävs för att hindra idioter från att ta med vapen till skolan.