onsdag, november 14, 2007

Vilken miss

Harri Lejonö, passa på att ta rejält betalt av ABB om de vill köpa webbadresserna: abbarena.se, .nu och .com. Är de så klantiga att de glömmer bort att registrera dessa så får de skylla sig själva. De har råd att betala och bli inte rädd om de kommer med tomma hot. De har ingenting att hämta i den frågan.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det är faktist möjligt att han kan bli av med domänerna. Om det gäller registrerat varumärke & han registrerat domänerna i syfte av att tjäna pengar så kan han bli av med dom. Själv tycker jag det är fult att göra så här, men det är ju jag.

G.E-Online sa...

På sätt och vis håller jag med dig dr.e. Visst kan man tycka att det är omoraliskt att göra som snubben gjort men det finns faktiskt de som tjänat en hacka på just detta omoraliska handlande. Vad gör man inte för pengar? I detta fallet drabbar det ingen fattig så det är inte synd om ABB.

Anonym sa...

Jag håller själv på med domänförsäljning, det är intressant & kul, men denna typ av domänförsäljning är fult! Jag menar- hur besviken skulle man själv inte bli?

men sedan skrev han ju också:

"Allt över 500 kronor är egentligen bra, jag har ju inte betalat mer, säger han och skrattar.".

Så det är väll kanske inte så farligt.

Men, det är klantigt att dem inte registrerade domännamnen.

G.E-Online sa...

Sätter man i system att "sno" företags namn och registrera domäner på dessa är det självklart en ful grej. Fast vad gör man inte i sin enfaldhet för att tjäna lite pengar. Man får inget gratis i detta samhälle.

Nu verkar dock denna kille ej har för avsikt att göra sig en hacka på dessa namn han reggat. I och för sig säger ju ABB att de ändå inte tänkt använda sig av dessa domännamn så frågan är om de gör så stor sak av det hela. Så länge killen inte lägger upp något skit på dessa platser kommer inget att hända.

Anonym sa...

Tycker bara att det hela är ett missbruk av rätten att regga domännamn, å andra sidan skulle jag inte registrera "abbarena" om jag var ansvarig på ABB, det låter ju som nå ny dans-stil.....

Anonym sa...

Tyvärr kommer han bli av med dom ganska snabbt. Läste om en kille som reggat ryanair.se och ville ha betalt för att lämna över den till ryanair. Det slutatde ganska illa.. se denna länk om ni är intresserade http://www.iis.se/pdf/beslut_ryanair.pdf - Samma sak med bmw-sajten "bmwpower" de fick lov att lämna över domänen till bmw. Nu vill han inte ha så mycket för domänerna men det spelar egentligen ingen roll. Han snyltar på deras namn.

Tack för ordet! :)

G.E-Online sa...

Abbarena - låter som en svensk dans......Abbarena dansar man enbart till ABBA-låtar!!!!

Anonym sa...

Normalt så registrerar man givetvis "abb-arena.se" och denna kille kommer inte få ett skit betalt. Otroligt att det ens blev en nyhet, då det händer dagligen att puckon försöker snylta namn!

G.E-Online sa...

Det är många meningslösa artiklar dagligen på Aftonbladet.se. Denna är inte sämre än allt jävla skvaller de kör med!

Anonym sa...

jaaa lite kul är det iallafall..
men jag tror säkert oxå att dom kommer att använda abb-arena...kanske man skulle kolla om den är ledig? hehe
Go Harri Go!

Anonym sa...

Håller med om att han nog inte kommer att få någonting. Det är också helt rätt, man ska inte kunna tjäna pengar på att stjäla.

Anonym sa...

Postat av Göran E-toft: "De har råd att betala och bli inte rädd om de kommer med tomma hot. De har ingenting att hämta i den frågan."

Vad pratar du för goja? Du är inte torr bakom öronen. Varför påstår du något som du tydligen INTE vet något ALLS om.
http://www.iis.se/support/aboutATF2

Iom att han även gått ut i aftonbladet och skrivit att han registrerat domänen i ond-tro så är han rökt direkt.

Che Borashka sa...

Så det är rätt att pressa företag på pengar om de "har råd att betala"? Märklig inställning.