onsdag, oktober 10, 2007

Skillnad på folk och folk

Jag fattar inte hur dödsmisshandeln på Kungsholmen har kunnat få så extremt mycket bevakning i media när dödsmisshandeln av en rörelsehindrat man i Väsby i princip negligerats. Denna misshandel var utdragen och gärningsmännen återkom tre gånger och fortsatte misshandla honom. Dessutom videofilmade de. Visst fan är det hemskt när en ung kille slås till döds, men det var ännu hemskare det som hände i Väsby.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns inget som är hemskare än det andra, utan båda är mord och är därför lika tragiskt.

Anonym sa...

Det är annmärkningsvärt att dödsmisshandeln av den rörelsehindrade mannen inte fått mer uppmärksamhet, men det kan bero på flera saker.
1. Polisen gör en bedömning av hur mycket de informerar media om fall beroende på hur viktigt det är för utredningen att informationen blir känd eller hålls hemlig för allmänheten tills de misstänkta är dömda/friade.
2. Ju mer journalister får reda på, desto mer uppmärksamhet får det i media. Det kan vara just så, att man inte vet mycket om fallet med den rörelsehindrade. Det fanns ett stort antal människor på festen där pojken misshandlades som har intervjuats och en sajt har skapats på facebook, fallet med den rörelsehindrade saknar journalistiskt sett intressanta fakta, bortsett från att de misstänktaär nazister.
3. När en minderårig misshandlas till döds av minderåriga mitt i centrala Stockholm tyder det på "större" samhällsproblem då våldet går ner i åldrarna, även hos offren. Journalistiskt sett är det en "större" nyhet.

G.E-Online sa...

Visst är mord väldigt tragiskt hur det än ter sig. Båda dessa händelser är fruktansvärda. Visst kan jag förstå att mordet av pojen har ett större journalistiskt värde efter att ha läst anonym II:s kommentar.

Anonym sa...

Mordet på den unga killen gör mig nedstämd och får mig att undra vad det är som händer i vårt samhälle. Mordet på den handikappade mannen som fick lida många timmar(de gick o åt middag emellan!)gör att det svider i själen och jag känner vanmakt. Hur bara kan man?/Ullis

G.E-Online sa...

Själv får jag lite panik över att det går sådana typer lösa i samhället. Därför vill jag bort från städer och annat och bosätta mig på landet.......långt bort.