tisdag, mars 18, 2008

Jag tror skallen ramlar av

Men vad är det jag läser!! Jag tror inte att det är sant. Orkar inte ens skriva mer om detta. Gå in själv - jag lovar - ni häpnar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Man tror knappt det är sant. Om man betalar äver en million för en bostadsrätt - så då har grannarna rätt att bestämma vilka gardinfärger som är ok? Ska dom kontrollnojorna till äldre karlar sen också bestämma färgen på kallingarna och vilket hål apparaten stoppas i?

tack och lov att man bor i hyresrätt..

Anonym sa...

Sånna där grannar är säkert bara ett par gnälliga tanter och gubbar som letar fel. Så typsikt och överdrivet , så irriterad jag blir !

G.E-Online sa...

Det är nog som Therese skriver, det handlar om ett par gnälliga kärringar och gubbar som bara letar fel. Skulle det se bättre ut med kärringarnas fula jävla gardiner. Det värsta är ju att killen trots allt måste byta ut sina blå gardiner. Men det var bra av honom att kräva att bostadsrättsföreningen får betala och sätta upp de nya. Själv skulle jag bett de fara och flyta och vägrat byta.

Anonym sa...

Det många som flyttar till en BRF inte tänker på är att BRF:en har stadgar som man som medlem går med på att följa i och med att man söker medlemsskap. En BRF är som vilken annan svensk förening som helst med medlemsmöten, stryelsemöten, nomineringsmöte, valberedning och årsmöte dit där går bra att skriva motioner som årsmötet sedan har att ta ställning till.

Det spelar ingen roll hur många miljoner man lägger för sitt boende, BRF:ens stadgar gäller så länge de inte bryter mot svensk lag.

Ett sånt här fall kan låta helidiotiskt (och gör det också, min syrra fick välja på babyrosa och mintgrönt när hon skulle måla om kåken), men man kan välja att se det från styrelsens sida, om de på årsmötets order lagt ner ett antal hundratusen för färgkonsult plus obetalda arbetstimmar på styrelsearbete så är det inte så kul om någon bryter av. Frågan är om den personen ens varit på mötena, det brukar vara så.

Jag arbetar/utbildar mig i fastighetsbranschen och man stöter på många stolliga historier ur resterna av folkhemmets hjärta.

Anonym sa...

Kära vänner,
ju dyrare bostadsrätt - desto fler regler. Så brukar det vara åtminstone i Stockholm. En miljon räcker inte ens till en etta.. Folk som betalar mycket för sitt boende vill ha det "ståndsmässigt" utåt. Och slippa grannens "personliga smak".

Reglerna står i stadgarna. Så det är bara att läsa utantill innan man köper bostaden. Annars får man helt enkelt acceptera styrelsebesluten.

Styrelsen väljs av medlemmarna själva så demokrati råder. Inget snack om saken.

Inte ens på Södermalm som ska vara f.d. arbetsklasstadsdel i Stockholm får man sätta upp markiser eller balkonskydd enligt eget tycke. Allt är reglerat.

Jag förstår egentligen inte varför detta väcker så stor uppmärksamhet. Hemma hos sig kan ju gubben ha precis färger som honom behagar.

Anonym sa...

En sak till..

Jag undrar vad gubben tänkte när han såg att alla andra hade vita gardiner. Trodde han att det bara var en slump?