måndag, augusti 27, 2007

Slarvig dagispersonal

Idag var det första dagen för Melvin på dagis igen. Han har haft två kortare inskolningar före. Dagiset har flyttat till en ny plats på Vilans skola. Det verkar helt ok där men jag tycker ändå att lokalerna var bättre på gamla dagiset uppe på Henkan. Tyvärr hände det en tråkig sak idag efter att jag och Madde lämnat honom. En i personalen, Melvins favorit, var sjuk och två av de andra skulle inte börja förrän kl 10. De små barnen är uppdelade i två grupper med sina egna fröknar. Just idag var alla barnen tillsammans och det var endast två fröknar, de i den andra gruppen som Melvin knappt varit med. När vi lämnade Melvin verkade allt ok men efter att vi satt oss i bilen och var på väg hem såg Madde att Melvin stod på parkeringen i strumporna och grät. Vad hade hänt om han kommit någon sekund senare och vi hunnit åkt. Vägen är inte så långt borta och det åker bilar och bussar där, vissa med en jävla fart. Vi gick tillbaka med Melvin och berättade vad som hänt. Fröknarna blev lite chockade.

Vi kontaktade rektor om det som hänt och hon blev väldigt upprörd. Det borde vara självklart att endast två personer kan ta hand om så många barn. Det brukar vara tre fröknar i varje grupp annars och nu var det som sagt bara två till ALLA barn. Sedan borde det vara en självklarhet att de stänger ytterdörren så barnen inte kan springa ut, speciellt en dag då det råder personalbrist. Det vore även på tiden att det byggs ett staket så barnen inte kan smita ut och hamna på vägen. Det var tveksamt att vi ens ville lämna Melvin idag för man kan tydligen inte lita på personalen på dagis. Vi får hoppas att det inte upprepas.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Läskigt med dagiset:-( jag hittade en unge hängandes i ett träd som han klättrat upp i men inte kom ner för. Det var ganska högt upp...häjlp skrek han. Så jag ropade på personalen utifrån staketet och varskodde dom om vad som höll på ske...hallå det hänger typ en unge i trädet där borta :-)
Hur går det med vallningen?
Har ju tänkt valla med min nästa hund och letar lite vallningsmöjligheter ev. köpa egna.
Tips på nån bra instruktör?
Ha det gott!

Anonym sa...

ah gillar inte blogger...hade skrivt inlägg men allt borta...
Jag som hade fått bot på skrivkrampen...

G.E-Online sa...

Jag tar för vana att alltid spara texten då och då när jag skriver. CTRL+A följt av CTRL+C. Det finns inget värre än när man förlorar en text som man suttit länge och skrivit på. Vallningen har vi haft uppehåll från under en tid. Mycket beroende på att vi varit bortresta rätt en del men även på grund av att jag opererat bort blindtarmen. Agility har vi kört en del men jag har inte sprungit då. Den vallningsinstruktör jag direkt kan tipsa om är Mikaela Prim i Hölö. HOn är väldigt pedagogisk och kompetent. http://www.emenem.se är adressen till hennes hemsida. Lycka till med allt.