lördag, januari 05, 2008

Dramatisk flytt

Idag har det varit en lång och jobbig dag. Vi klev upp tidigt och kände oss helt slut. Kvällen före hade vi varit uppe länge då vi blev fast på Youtube. Herregud vad lätt man fastnar på denna sajt. Vi satt och kollade på gamla 80-tals videor till nästan halv två på natten. Klocken tio på förmiddagen skulle flyttbilen komma och flytten var ett faktum. Jag och Madde började lite tidigare med att bära ner en drös lådor till nedervåning. Fast vi hann bara med ett lass innan hissen gick sönder. Gissa om vi fick panik då vi bor på femte våningen. Vi ringde därför till alla som skulle hjälpa till att bära och till lastbilschauffören och berättade om vad som hänt. Reparatören kom till slut efter 1 1/2 timme.

Tack alla ni som hjälpte oss med flytten, ni är guldvärda! Kl 14:30 lämnade vi Henriksdalsberget och Nacka och styrde söderut mot landet. En mycket tråkig sak hände på väg till vårt bya boende, en händelse som höll på att kosta oss båda livet. Motorhuven till svärmors bil blåste loss och la sig rätt över vindrutan. Det var Madde som körde och hon såg inte ett skit. Med änglavakt lyckades hon styra bilen mot sidan där vi stod en bra stund - rejält chockade. Hela huven låg löst - att den inte gled över vindrutan och över taket är ett mirakel. Detta hände strax före Vagnhärad och som tur är har vi vänner som bor där. Med hjälp av ett spännband lyckades vi får fast huven och vi lyckades köra med bilen till slutmålet.

Efter att han kommit överens med chauffören bestämde vi oss för att skjuta upp avlastningen tills nästa dag. Det var dessutom snökaos de sista milen och hur kul hade det varit att lasta av en hel lastbil efter en sådan bilfärd kl 22.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj oj det lät väldigt läskigt...tur att ni kom helskinnade fram. Hälsa familjen så gott!
Kramar

G.E-Online sa...

Nu hoppas jag att vi kommer helskinnade tillbaka till Henkan eftersom vi flyttar tillbaka snart.