torsdag, januari 10, 2008

Äntligen agilityträning igen

Idag trotsade vi ruskvädret och körde ett kortare träningspass med hundarna. Det var blött som fan på agilityplanen men man ska väl inte klaga. Att man ens kan träna agility utomhus denna tid på året är helt otroligt. Det var rätt halt på planen (de kom blötsnö när vi tränade) och det märktes på Kiwi. Hon vågade inte släppa helt utan var lite försiktig. Vi har nog aldrig tränat på en våtare bana - mamma mia! Nåja, i mina dynvåta strumpor (stövlarna läckte in vatten) bet jag ihop och fokuserade mig på det vi skulle.

Vi kom inte åt de inlåsta hindren (låskoden får vi nog inom kort) så vi fick nöja oss med de hinder som fanns ute. Det var två hopphinder, balansen, a-hinder (valde vi att inte träna på idag då det var så halt), däcket, gungan och slalom. Till en början kändes Kiwi lite osäker, kanske berodde det på det hala underlaget men efter ett tag släppte hon på lite mer. Jag valde att vara väldigt noga med alla starter, tillät inte att Kiwi tjuvade det minsta. Träningen gick bra med tanke på att vi inte tränat på flera månader. Kontaktfälten var fina hela tiden och Kiwi hade godkänd fart. Det strulade lite med slalomingångarna och hon gick ur några gånger. Men jag är ändå nöjd med dagens träningspass. Man måste ta hänsyn till att väderförhållandena inte var de bästa idag och det var halt.

Kiwi måste bli av med några kilo eftersom hon gått upp lite för mycket under jul (fy svärmor) :) :). Detsamma gäller husse som tyvärr stoppat för mycket god mat i munnen den senaste tiden. Madde tränade även med Luma och Tara. Tara var klockren (som vanligt) och det märktes att hon är sugen som fan på att få börja träna igen efter valpningen. Luma hade adhd som vanligt men hon är ändå duktig den lilla galningen. Madde sliter stundtals sitt hår i vild förtvivlan - andra gånger går hon bara omkring och ler för Luma överraskar oss stundtals och är alldeles lysande när hon kör.

Inga kommentarer: