måndag, februari 25, 2008

USA - leave the area

Det är helt sjukt hur ett land kan satsa sådana enorma belopp genom att ha soldater i ett land som finns flera tusen mil bort. Alla insatser är ändå helt meningslösa. Om USA stannar kvar i 100 år kommer allt ändå bli detsamma när man lämnar landet. Sin egen befolkning får det sämre och sämre men det verkar man helt och hållet skita i. Man vill inte tappa kontrollen heter det! Vad då för jävla kontroll?

Det är dags för USA att lämna Irak och Afganistan nu, de är ändå suveräna stater båda två. USA:s inblandning leder bara till att fler oskyldiga människor kommer dö på grund av ökad terrorism. Det är fan inte så konstigt - hur skulle man själv reagera om något land invarderade oss och spelade Allan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst amerikanska skattebetalare får punga ut med enorma belopp, men du missar ju att det faktiskt finns många amerikaner som gör stor profit på USA:s krig mot Irak. Förutom de självklara inom vapen- och oljeindustrin så finns det många privata bolag som utför säkerhetsuppdrag och sköter logistiska funktioner för militären (matlagning, städning, rekreation, service av fordon, IT osv). Ett flertal av de män som Bush har eller hade som sina närmsta inom sitt ämbete har ju suttit på höga positioner inom just de bolag som utan upphandling omgående fick kontrakt i Irak.
Så länge inte den amerikanska allmänheten klagar alltför högljutt så lär dessa intressenter nog försöka behålla situationen som den är där nere i Irak.

G.E-Online sa...

Jag tycker att den amerikanska allmänheten klagar högljutt! Visst finns det säkert något företag som skor sig på detta krig, men den vanliga människan får inte ut ett skit av det.