tisdag, februari 19, 2008

Vapentest?

En spionsatellit stor som en buss är på väg mot jorden i rasande fart. Den innehåller topphemlig utrustning som USA för allt i världen inte vill ska hamna i orätta händer. Nu har president Bush beslutat att satelliten skall skjutas ner med en missil. Innan man gör detta är det av yttersta vikt att rymdfärjan Atlantis hinner återvända till jorden. Man väljer tydligen att landa färjan oavsett väder, lite vanskligt eftersom den innehåller sju besättningsmän. Det jag tycker är konstigt är att man bara nämner att man inte vill att den hemliga utrustningen skall hamna i orätta händer. Man säger dock inget om den skada satelliten kan åstadkomma när den kolliderar med jorden. Den väger ändå över 2 ton. Om däremot en liten jävla sten på några tiotals kilo kolliderar med jorden skulle det kunna bli hemska konsekvenser.

Behöver man egentligen skjuta ner satelliten för den borde väl ändå förintas vid nedslaget. Ser istället Bush med flera en chans att här prova något av sina vapen?! Jag tror att det är så. Nåja, satelliten sägs även innehålle en del miljöfarligt avfall men det är väl det sista den tomten tänker på. Han vill leka cowboys och indianer.!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad skulle en tio-kilos sten ge för hemska konsekvenser om den landade på jorden?

Anonym sa...

Han kanske hade trasiga leksaker när han var liten kille! :)

G.E-Online sa...

Ni har hela internet till förfogande. Leta upp vad en sten på tio kilo kan ge för konsekvenser om den träffar jorden! The net is open!