måndag, februari 05, 2007

Äntligen fick jag besked från CSN

Tro det eller ej men idag fick jag besked från CSN. De beviljade mig studiemedel för hela 2007. Gissa om det känns som en stor lättnad i mitt bröst. Nu kan jag äntligen fokusera på mina studier och slipper åka iväg till jobbet och missa viktiga seminarietillfällen och föreläsningar.

Det var inte kul att kontakta jobbet eftersom jag säger upp mig med omedelbar verkan. Jag visste att de skulle snacka om kontraktsbrott, avdrag av lön och sådana saker. Men det skiter jag i, man måste få tänka på sig själv någon gång. Dessutom har de betett sig illa mot mig cheferna på jobbet men det fattar de inte själva. Får de snabbt in en ersättare slipper jag betala tillbaka pengar, om jag ens behöver det ändå. Om detta ska jag fråga mina lärare på universitetet. Nu när jag läser civilrätt och många lärare är specialiserade på just avtalsrätt borde de kunna veta hur det förhåller sig i verkligheten. Det sjuka är att jag kommer få mer pengar i fickan nu när jag börjar plugga än jag hade när jag jobbade. Hur knäppt som helst men samtidigt guld!

Frågan är om inte jobbet gjorde fel när de tillsatte en ny tjej på en heltidstjänst när annan person hade ansökt om tjänstledigt. Före detta hade jag haft heltid under några år och plötsligt kunde man inte erbjuda mig heltid längre. Jag tvingades gå ner ganska mycket i tid. Borde inte arbetsgivaren frågat mig om jag önskade gå upp i tid igen genom att gå över på den tjänstledighetssökande personens rad! Istället lät de tillsätta en helt ny person, visserligen en ung kvinna, på denna nu lediga heltidsrad! Kanske har rent av min arbetsgivare från början handlat på fel sätt och eventuellt har de till och med en ersättningsskyldighet med tanke på turordningsreglerna. Detta är något jag absolut ska forska vidare kring. Min arbetsgivare hotade med att jag eventuellt kommer bli ersättningsskyldig p.g.a kontratsbrott! Kansek är det så, kanske inte.

Men i sådana fall kanske vi kan kvitta våra "fodringar" mot varandra!


Nu har jag skrivit två mail, en till min seminarielärare och ett till den som är kursansvarig med frågan om jag missat för mycket i undervisningen för att kunna klara tentan. Jag tror inte att så är fallet och jag har inte missat något obligatoriskt moment. Det vore ändå skönt om du kunde säga att det inte är någon fara och att jag istället får satsa lite extra från och med nu.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Supergrattis vad skönt att du äntligen fick ett besked och ett positivt sådant.
Kram Tanja

G.E-Online sa...

Tack Tanja, jag är överlycklig! Kram