måndag, september 03, 2007

Riskfyllt att hyra ut lägenhet i andra hand

Den som hyr ut sin lägenhet i andra hand gör bäst i att granska om hyresgästen är pålitlig. Man kan nämligen bli bostadslös, om hyresgästen vägrar flytta ut. Detta hände mig och min sambo efter att vi hyrt ut vår lägenhet över en sommar. När vi kom tillbaka vägrade hyresgästen flytta ut ur vår lägenhet. Dessutom hade han fräckheten att låta en tjejkompis flytta in i vårt sovrum. I kontraktet stod att han endast hyrde ett rum. En "matta" hade spikats upp på vardagsrumsväggen som är av betong, parkettgolvet hade blivit skadat och det var mycket annat som var förstört. Dessutom såg det ut som en svinstia. Vi ringde till polisen som kom och tittade. De sa dock till oss att vi inte kunde göra så mycket och absolut inte kasta ut honom. I princip hade han större rätt att bo kvar i lägenheten än vi.

När vi ringde Stockholmshem fick vi veta att den enda chans vi hade att få ut idioten var att koppla in kronofogdemyndigheten. De kostnader som uppkom skulle vi få betala och även eventuell magasinering av idiotens prylar.

Det är sådana gånger man vill ta saken i egna händer och vi var mycket nära att göra så. Nu löste det sig dock till slut och vi fick ut den jävlen. Det finns mycket annat jag skulle vilja nämna i denna post men jag låter bli. I Sverige kan man inte uttala sig negativt mot folk som invandrat till oss.

Inga kommentarer: