onsdag, maj 30, 2007

Offrade ett liv för 1000 kr

En skuld på 1000 kr kostade en 44-årig fyrabarnsmamma från Nya Zeeländsk livet. (Läs i SvD) Det är för jävligt! Kvinnan var beroende av en syrgasmaskin och hennes liv hägde på den. Det är just detta som gör denna händelse än mer upprörande. Kvinnans anhöriga säger att de förgäves vädjat till elbolaget om att det inte skulle stänga av strömmen som hon behövde för sin syrgasutrustning.

Bolaget (Mercury Energy) är polisanmält och jag hoppas innerligt att de får betala dryga skadestånd. Pengar kan inte göra detta ogjort men hur som helst, några miljoner i skadestånd är lite plåster på såren i alla fall. Om inte annat måste det kännas för bolaget att de varit så jävla dumma i skallen. 1000 kr måste väl ha varit en droppe i havet för Mercury Energy!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

de anhöriga som uppenbarligen kände till risken borde inte tagit den (dumt lita på ett företags administration och rutiner) - utan hjälpt till att betala - givet att de inte ville ha skadeståndet...

G.E-Online sa...

Självklart borde de ha hjälpt till att betala. Men du, varför skulle de inte vilja ha något skadestånd? Tror du har fel där!

Anonym sa...

Story är inte sann. Hon hade inte en livsuppehållande andningsmaskin - sådana skickas inte patienter hem med. Dessutom finns det massor med sätt att rädda sitt liv om man nu är beroende av maskinen. vad sägs om grannar? Vad sägs om att ringa ambulans? Och dessutom - om nu släktingarna visste att hon skulle dö utan ström och visste att hon inte betalat - om det nu var så - varför dödade de henne genom att inte betala? Skall de då ha skadestånd för sitt dråp? Lägg ner med att tycka synd om dessa bedragare.

Anonym sa...

Elbolaget har inget ansvar för hur livsuppehållande maskiner jag har hemma. Elavbrott kan alltid uppstå - och elbolagen ersätter text inte döda kobesättningar som dött i sina egna avgaser - det får bonden stå för själv.

Dessutom - det har aldrig hänt. Damen hade inte en livsuppehållande maskin hemma.

G.E-Online sa...

Förhåller det sig på det viset att "damen" ej hade aktuell maskin hemma och storyn är falsk, då finns det inte så mycket mer att säga. Det ligger nog något i det Wunder skriver; att ha en sådan livsviktig maskin hemma, med alla de risker som finns låter faktiskt inte trovärdigt alls. Nu när man fått distans till det hela.Och självklart - no money honey.