torsdag, maj 31, 2007

Klimatförändringen

Denna bild säger mer än tusen ord!! Dags att börja tänka till lite. Mer på DN

6 kommentarer:

Anonym sa...

Läs den andra bloggen. Glaciären har krympt sedan 1921 och troligen tidigare. Bilden kanske säger mer än 1000 ord - men dessa ord har inget med CO2 att göra.

Anonym sa...

Det är ju inte samma vinkel, vinkla undre bilde 15 grader så...

Anonym sa...

En bild är tagen mitt i vintern den andra sent på sommaren ? Vem kan kolla källan innan sådant här går i tryck ?

G.E-Online sa...

Men herregud - det är glaciären vi snackar om. Tror ni att den försvinner på sommaren eller?

Anonym sa...

Nej - glaciären smälter inte bort på sommrarna. Den har försvunnet. Det är så.

Dock - kolla in berget bakom glaciären - där finns det märken långt upp på berget över hur stor glaciären har varit. Även 1967 så hade den krympt betänkligt - var bara en bråkdel av sin maximala storlek. Så - vad hände i början av 1900-talet som gjorde att den smälte då? CO2-effekten antas ju ha börjat vid 1950 eller så.

Anonym sa...

För ca 200 000 sedan badade elefanter i Themsen, på järnåldern var det ca 3 gr varmare i Norden och klimatet liknade det som finns vid medelhavet, för ca 4500 år sedan kom en global nedkylning och ytor som var vatten blev land när mer is bands vid polerna, folk flyttade in på sjöbottnar, mellan att elefanter badade i Themsen och nu har det funnits en istid som tog slut för ca 12 000 år sedan, värmeperioder kommer och går utan påverkan av människan, det är jordens bana runt solen samt solaktiviteten som skapar klimater på jorden, inte bilarna