torsdag, maj 03, 2007

Lite tankar om ditt och datt

Lämnade Melvin på dagis för en timme sedan. Inskolningen är snart över och han verkar ha funnit sig väl tillrätta. Personalen verkar himla gulliga och kunniga. Melvin behöver verkligen leka med andra barn - han kommer verkligen må bra av detta. Sedan är det rätt skönt de timmar man får vara hemma själv, det blir så mycket gjort. Idag tänker vi passa på att tvätta några maskiner medan han är borta.

Farfar är kvar men vi vet inte hur länge till. Förhoppningsvis stannar han kvar över helgen, det vore kul om han ville följa med till Västerås och agilitytävlingarna där. Han är en guldklimp att ha här hemma och Melvin avgudar honom. Hoppas bara att farsan förstår att han inte är någon hushållerska åt oss för han diskar och håller på hela tiden. Men det är skönt - säger jag något annat så ljuger jag.

I em åker jag till Hölö och vallkurs hos Mickis. Dessvärre har vi inte haft tid att träna någon vallning efter förra kurstillfället. Dels beroende på att vi åkte till Göteborg men även p.g.a att Gunnel och Lotta ej haft tid. Det kommer nog gå bra ändå eftersom Kiwi är bäst i hela världen. Nu när husse lagt alla negativa tankar åt sidan och enbart börjat fokusera på det som är bra, då kan inget gå fel.

Det är en sak som jag tänkt mycket på efter agilityträningen igår. Nu har Kiwi fått sån hög fart att han "sladdar" på balansen, det är ju tur att hon inte glider av. Jag vill absolut inte få henna att sakta ner nu när hon äntligen drar på. Om någon läser detta och har förslag på övningar där man kan träna balans, kordination och liknande får ni gärna komma med tips.

2 kommentarer:

Eros & Dex sa...

Hej Göran

Vad kul det låter att du hittat tillbaka till possitiva tankar i agilityn.
Kul oxå att Kiwi verkar fått upp fart.
Ang. balansen..... och koordination.
Bla. Catrin (usa) på ag-forum hag bra tankar och tips.
En 4-kantig bräda, typ 1*1 meter med hål i mitten man kan lägga boll under, där kan man träna balans och träna upp hundens koll på tassar. Även en stege liggandes på marken som hunden ska gå i, alltså mellan stegpinnarna, det ger oxå tasskontroll (och är bra muskelträning)
Stock och sten i skogen är ju oxå super, sitta på ligga på, klättra på. Allt ökar både balans och koordinationskollen.

G.E-Online sa...

Tack för tipsen Maria!